Naar content

Onze visie op voeding

Bij Kinderopvang De Dag Door volgen we de aanbevelingen vanuit het Voedingscentrum. We bieden op de groepen gezonde en verantwoorde voeding aan. Daarbij kiezen we regelmatig voor Fairtrade producten, voor biologische producten en een divers aanbod in vers fruit en groentes. We eten volkoren brood en het beleg wat op tafel komt te staan, is o.a. jam, stroop, groentespread, zuivelspread, notenpasta.

De verjaardag van een kind op de groep, wordt natuurlijk samen gevierd. Bij de peutergroepen en de dagopvang, vragen we aan ouders om voorafgaande aan de verjaardag navraag te doen over het aantal kinderen dat aanwezig zal zijn. We zijn voorstander van een gezonde en kleine traktatie door ouders. Dit betekent dat een kleine traktatie als stukjes komkommer, wortel, tomaat, paprika, banaan, meloen, mandarijn, druif hele fijne opties zijn. 

Via de website van het voedingscentrum www.gezondtrakteren.nl vind je er verschillende ideetjes over.

Op de BSO vieren we de verjaardagen natuurlijk ook samen met de groep. Dit doen we op de verjaardag zelf en anders op de meest nabijgelegen middag waarop het kind naar de BSO groep toe komt. Het jarige kind mag een cadeautje uitzoeken uit de verjaardag mand.

De traktatie voor het jarige kind kan vanuit thuis aan het kind worden meegegeven in de voorschoolse opvang of deze kan in de ochtend op de dagopvang locatie worden afgegeven.

Mocht er onverhoopt geen eigen traktatie worden meegeven voor het jarige kind, dan zal er vanuit De Dag Door een traktatie komen uit de verjaardag trommel.

 

  • lekker en gezond
  • gezond en lekker
  • lekker en gezond