Kleinschalige kinderopvang in het park

Kinderopvang De Dag Door is te vinden in een authentiek gebouw midden in het fraaie Weijerpark van Boxmeer. We zijn er voor ouders die op zoek zijn naar kleinschalige-  én kwalitatief goede kinderopvang.  

Een hartelijke ontvangst, dat is waar ieder kind van klein tot groter bij De Dag Door op kan rekenen. Gedurende de tijd dat het kind bij ons verblijft, vinden we het belangrijk om een goede band met het kind(je) en de ouder(s) op te bouwen. Daardoor ontstaat vertrouwen én een gevoel van veiligheid, waardoor het kind zich optimaal kan ontwikkelen.

Wanneer we naar ouders luisteren die hun kinderen bij ons brengen, dan waarderen ze onder andere de oplossingsgerichtheid en snelle reacties op vragen.

Ze vinden het fijn dat er zowel vaste opvangvormen zijn als flexibele opvang. Door hier een goede balans in te houden, blijft de rust, het herkenbare ritme en de inhoudelijke kwaliteit op de groepen bestaan.

Ouders waarderen verder de speciale activiteiten die we met regelmaat voor de kinderen organiseren. Dit wordt als een meerwaarde ervaren. 

Met de peuters gaan we regelmatig op de maandagochtend naar de 'opa's en oma's' toe van de dagbesteding. Dan wordt er samen een activiteit gedaan zoals: knutselen, liedjes zingen, een balspel tussen oud en jong, kleien of puzzelen. Iedere keer weer kijken de senioren uit naar de komst van de peuters en genieten de kleintjes van de ontvangst met de vele glimlachende gezichten.

Met de 2 electrische bakfietsen die Kinderopvang De Dag Door heeft, gaan we regelmatig op stap. Bijvoorbeeld naar het kabouterbos, de speeltuin in Overloon, de molen in Beugen of naar de Maas om naar de boten te kijken. Er is niets zo leuk dan het ontdekken van verschillende dingen in de directe omgeving!

Voor een beter beeld van de extra actititeiten die we de BSO groepen aanbieden, kun je naar de betreffende BSO pagina. We slagen er via een afwisselend EXTR A aanbod in om direct aan te sluiten bij de leer- en leefwereld van ieder kind. De hele dag door.

Samenwerking met Basisschool de Weijerwereld

De BSO locatie is gelegen in Basisschool de Weijerwereld, op de eerste verdieping. Tussen het schoolteam en ons team is er een nauwe samenwerking. Met o.a. warme overdrachten, regelmatige overlegmomenten tussen directie, IB- er en het docententeam. Via het gezamelijke VVE locatieplan is de doorgaande lijn uitgezet tussen opvang en onderwijs. 

Kijk gerust eens  verder op deze website. Wanneer er interesse ontstaat voor een rondleiding en kennismaking, dan horen we dat graag. 

 

VVE gecertificeerd

Kinderopvang De Dag Door is VVE gecertificeerd en optimaal toegerust om peuters te begeleiden in hun ontwikkeling richting basisschool. Op de peutergroepen gebruiken we de landelijk erkende methode 'Uk en Puk'. In dit programma staat pop Puk centraal, die samen met de kinderen van alles meemaakt, rondom diverse thema's.

Nieuwsgierig naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.