Ouders over ons

Monique Janssen, moeder van Bart (4) en Iris (2)

Kleinschalige opvang dus ook kleinere groepen, als ouder ken je leidinggevenden als verantwoordelijke ook persoonlijk, direct antwoord op vragen, korte communicatie lijnen naar ouders toe. De opvang geeft een ‘huiselijk’ en vertrouwd gevoel, er is veel aandacht voor de kinderen, bij dagopvang met verticale groepen (1 t/m 3 jarigen) leren jongere kinderen van de oudere kindjes en vice versa.
 
Door kleinere groepjes, zijn er mogelijkheden voor unieke activiteiten. Zoals bezoek aan ‘de oma’s’ op Weijerstaete, bezoek aan de boerderij, het voeren van de eendjes in het park. Er is ook oog voor de omgeving, zoals te zien is bij het creëren van een werkplek voor Heleen en voor stagiaires.

Combinatie dagopvang & BSO
Kinderen zijn via dagopvang al vertrouwd met de bso-opvang. Omdat ze daar gaan wennen voordat ze vier jaar zijn. Ook gezamenlijke activiteiten in bijvoorbeeld de vakantieperiodes, maakt een doorstroom van dagopvang naar voorschoolse- of buitenschoolse opvang gemakkelijk.

Carlo en Judith Stappers, ouders van Noor (5 jaar) en Senn (2 jaar)

Liefdevol, kleinschalig, huiselijk. Enthousiaste vaste leidsters, geborgenheid, gezelligheid en flexibiliteit. Na vijf jaar ervaring, nog nooit met een ongemakkelijk gevoel naar het werk gegaan.

Judith Logtens, moeder van Luc (4)

Vandaag heeft onze Luc afscheid genomen van de vriendjes en vriendinnetjes bij De Dag Door. Hij mag namelijk naar de grote school. Dat is weer een nieuwe fase en Luc heeft er ontzettend veel zin in. Maar afscheid nemen is nooit leuk. Leidster Moniek laat duidelijk haar betrokkenheid merken. Ze is het vaste gezicht op de groep en ontzettend begaan met de kinderen. Ook voor de oudere jongens is Moniek leuk, want ze is best stoer! Luc noemt Moniek ‘de liefste van het land’.

Flexibiliteit
Met ploegwisselingen, cursussen en dagdelen die wegvallen en extra komen in ons werkschema. Alles kan bij De Dag Door. We hebben opvang kunnen afnemen op de door ons gewenste tijden en dagen. Dit heeft ervoor gezorgd dat zoon Luc ondanks ons onregelmatige werk, toch steeds een vast opvangpunt had en we de opa’s en oma’s niet extra hoefden te vragen. Dit hebben we als bijzonder prettig ervaren.

Peuters
Toen Luc een peuter werd, was er bij De Dag Door nog geen peutergroep. Luc ging toen, naast de reguliere opvang bij De Dag Door één keer in de week naar een peuterspeelzaal elders in Boxmeer. Dit was met tijden niet altijd gemakkelijk te combineren. We hebben, na een fijn gesprek met Germa Jans, besloten om Luc meer naar De Dag Door te brengen. Germa kon ons toezeggen dat De Dag Door de aandacht die hij nodig had als peuter en de stimulans in zijn ontwikkeling ook kon geven. Dit klopt helemaal. Het is dan ook een goede en logische stap dat De Dag Door nu ook zelf met peutergroepen beginnen.