Nieuwsbrief voor ouders mbt personele krapte

 

 Hieronder lees je het bericht dat vandaag op het Ouderportaal geplaatst wordt.

 Betreft: zorg om onze personele bezetting

 Beste ouders, verzorgers,

Iedere dag vangen wij jullie kinderen met veel liefde en plezier op. Hierbij staan veiligheid en kwaliteit van opvang altijd voorop. Door het Coronavirus hebben wij, meer dan anders, te maken met medewerkers die ziek zijn of, in afwachting van testuitslagen, in quarantaine moeten. Natuurlijk spannen wij ons tot het uiterste in om onze medewerkers inzetbaar te houden.

Daartoe hebben we bijvoorbeeld commerciële- en zelftesten ingekocht zodat we snel kunnen testen.

Wat doen we nog meer?
Onze vaste pedagogisch medewerkers werken meer of op andere tijden en locaties.

Medewerkers uit de kinderdagopvang springen bij in de buitenschoolse opvang en vice versa.

We beschikken over een eigen pool met invalkrachten die volop aan het werk zijn.

Stagiair(e)s die, volgens de afspraken in de cao mogen werken, worden ingezet en ook managers en assistent-managers werken zo nodig op de groep. Als de nood heel hoog wordt komen medewerkers van kantoor, die vroeger op de groepen hebben gewerkt, helpen.

 

We doen er echt alles aan om groepen en locaties open te houden. Het gevolg is dat je kind misschien vaker onbekende gezichten op de groep aantreft.

Mocht bovenstaande niet voldoende zijn, dan zullen we groepen en desnoods locaties samenvoegen waarbij het belang van kinderen altijd voorop blijft staan. Ouders informeren we daarover zo spoedig mogelijk.

Wij zijn ons er heel goed van bewust hoe belangrijk het is voor ouders en kinderen dat de opvang open blijft.

Mocht er onverhoopt een aantal pedagogisch medewerker positief getest worden dan bestaat de kans dat we een groep of locatie voor een aantal dagen moeten sluiten. We hopen dan op jullie begrip en medewerking.

De overheid denkt mee
Recent heeft de overheid besloten dat er van een aantal kwaliteitseisen noodgedwongen kan worden afgeweken. Dit betreft bijvoorbeeld het mogen opvangen in een andere stam- of basisgroep.

Dit betekent dat bij een inspectie rekening wordt gehouden met verzachtende omstandigheden of overmacht. Deze overheidsmaatregel gaat vandaag in, 15 december 2021, met een looptijd van een half jaar.

Hoe kun je ons helpen?
Geef alsjeblieft door wanneer je kind een dag niet komt. Als we weten dat er minder kinderen komen hebben we soms een medewerker ‘over’ die op een ander plek hard nodig is. Zo helpen we elkaar door deze moeilijke tijd.

 

Tot slot
Inmiddels is sinds gisteren bekend gemaakt dat de BSO’s de week voorafgaand aan de Kerstvakantie dicht gaan, om de overdracht van het virus te vertragen en de besmettingskans van kinderen te verminderen. Voor het aanvragen van noodopvang, zie de aparte brief daarover in het ouderportaal. Wij zijn blij dat de kinderdagopvang en de peuteropvang open blijven.

We vinden het heel belangrijk dat, ondanks de personeelskrapte, de sfeer op de locaties prettig is, zodat de kinderen in een sociaal emotioneel veilige omgeving een mooie dag kunnen beleven. Daarvoor blijven we ons maximaal inspannen. Het welbevinden van kinderen blijft voorop staan.

 

Heb je vragen? Dan kun je hiermee terecht bij de manager van jouw opvanglocatie.

 

 

Met vriendelijke groet,

Kinderopvang ‘de eerste stap’
Annelies Janssen
Directeur/bestuurder

 

 

 

 

Kinderdagopvang
De Eerste Stap

Kinderdagopvang

Peuteropvang
De Eerste Stap

Peuteropvang

Buitenschoolse opvang
De Eerste Stap

Buitenschoolse opvang