Naar content

Dagopvang

In een fraai en authentiek pand, middenin het Weijerpark, vind je onze dagopvanglocatie. We ontmoeten de kinderen van o tot 4 jaar in twee daarvoor bestemde binnenruimtes. De grote ruimte wordt in de ochtenden gebruikt voor de peutergroepen, waarbij ze zich via spel en een divers aanbod, verder ontwikkelen.

In de middag wordt de grote ruimte gebruikt voor een groep waar kinderen van 2-4 jaar kunnen spelen. Wanneer de groep wat kleiner is in de middag dan kan er een groep ontstaan van kindjes van 0-4 jaar.

Een speciale ruimte met de naam 't Sterrenhofje wordt, in ieder geval in de ochtenden (en regelmatig ook in de middagen) gebruikt voor de opvang van kindjes van o tot 2 jaar. Babietjes en dreumessen verblijven in een lichte, aangename ruimte, waar in een geborgen sfeer gespeeld en geleerd kan worden.

Iedere dag gaan we meerdere keren naar buiten. Aangrenzend aan de binnenruimtes, ligt een ruim en natuurlijk aangelegd speelterrein. De kinderen kunnen op ontdekkingstocht, binnen een veilig omheind terrein, middenin het groen. 

In de hoek van ons buitenterrein, ligt een moes-en zaaituin. We zijn ieder jaar weer benieuwd wat er uit de aarde omhoog komt. Radijsjes, tomaten, aarbeien, wortels, hebben we o.a. al kunnen oogsten en van buiten naar binnen gehaald. Om er daar lekker van te smullen.

Bij De Dag Door kunnen de kinderen gebruik maken van binnenbedjes of van buitenbedjes. Alle bedjes zijn gecertificeerd. We  hebben binnen 2 slaapkamers: één kamer is wat groter; de andere slaapkamer is speciaal bedoeld voor de kindjes die gebaat zijn bij meer rust. Daar kunnen maximaal 2 kinderen slapen.

Buitenslapen kan ook, wanneer ouders dit wensen. Een kindje kan in de buitenlucht heerlijk slapen, wennen aan de temperatuur én weerstand opbouwen. Er zijn bevindingen bekend dat jonge kinderen met bv. astmatische klachten baat hebben bij het buiten slapen. In de open lucht, zijn er o.a. geluiden van zingende vogels of van een zachte wind, waardoor de kleintjes snel naar dromenland  vertrekken. Om later goed uitgerust weer wakker te worden.    

Wanneer ouders een toestemmingbrief 'protocol buiten slapen' hebben gelezen en ondertekend, dan kan een kindje in principe buiten slapen. 

Onze dagopvang  is iedere dag geopend van 8.00 uur tot 18.00 uur met daarbij de mogelijkheid om eerder te komen brengen of later te komen ophalen.

Klik op de oranje knop voor info over baby's en dreumesen.

Neem een kijkje in ons pedagogisch plan voor informatie over de aanpak op de groepen.
Bekijk onze tarieven voor een inzicht in de opvangmogelijkheden en kosten.