Naar content

Een BSO met veel extra’s

De ouders zijn vaak positief verrast over de extra’s die we na schooltijd bieden. Voor deze sportieve, creatieve, expressieve, culinaire en wetenswaardige activiteiten worden geen kosten in rekening gebracht. Om een idee te geven van wat ons team de afgelopen jaren voor de kinderen heeft georganiseerd:


Een workshop jeu de boules in het Weijerpark. Binnen het thema ‘landen’ koppelden we Frankrijk aan het bijzondere ballenspel. De jeu de boules vereniging van Boxmeer, gaf graag uitleg aan de oudste bso kinderen. Na een korte introductie, werd er enthousiast gegooid, gekaatst en gemeten.

Binnen het thema ‘kunstenmakers’ nodigden we een graffiti artiest uit. Met diverse spuitbussen in de hand, deed hij voor, hoe je een eerste aanzet kunt maken. Daarna waren de kids aan de beurt. Aan het einde van de middag ging ieder kind, vol trots naar huis met zijn/haar eigen graffiti kunstwerk.

Het thema ‘vriendschap’ zorgde ervoor dat we, na schooltijd met de fiets naar Groeningen gingen. Daar werden we verwelkomd in het museum: ‘van postzegel tot tank’. De eigenaar heeft in het museum van allerlei zaken verzameld die horen bij de 2e wereldoorlog. Via een speurtocht met vragen, werden de kinderen door het museum geleid. Vol verhalen fietsten we terug naar Boxmeer. 

Omdat veel kinderen, dieren zo leuk vinden, hebben we meerdere keren de mobiele kinderboerderij bij ons op bezoek gehad. De dieren zoals een schaap, een mini alpaca, een pony, ezel, cavia’s en koe, konden door de kinderen worden bezocht in hun eigen hokjes. 

Kermisbezoek en bezoek aan schaatsbaan: altijd wanneer een van beide evenementen er zijn, nemen we actief deel aan de pret.

Het thema: beroepen. Een politieagent in uniform, die de handboeien meenam, kwam naar de groep toe. Hij vertelde aan de kinderen wat er in zijn beroep als politieagent gedaan moest worden en de kinderen konden vragen stellen.

Bij dansschool 10dance konden de jongste bso kinderen een middagje meedoen. We begonnen aan de barre. Hoe hoog leg je jouw been? Er werd volop bewogen door de kids.

Door de jaren heen zijn we in de namiddag verschillende keren naar Metameer gewandeld om daar een kijkje te nemen op de afdeling ‘mens en natuur’. De kinderen kijken er altijd weer naar uit want hoe cool is het om een echte slang vast te kunnen houden? Of een schildpad of grote slak? De leerkracht weet veel te vertellen over alle dieren waarmee we kennis maken. Een leerzaam en leuk uitje.

Bowlen in de sporthal, in een sfeervolle, kleurrijke ruimte? Daar zeggen we geen nee tegen. De bso kinderen hebben er een gezellige en sportieve middag gehad.

Op een mooie zomerse middag, hebben we een bootcamp georganiseerd. De kinderen kropen door de zandbak, ze drukten zich op of probeerden hoe hoog ze konden springen. Het afwisselende programma onder leiding van een sportcoach, werd afgerond met een certificaat.

Toen Basicfit nog Fitland heette, hebben we daar een plezierige sportmiddag gehad. Bezweet maar tevreden gingen de kinderen aan het einde van de middag naar huis.

Neem een kijkje in ons pedagogisch plan voor informatie over de aanpak op de groepen.
Bekijk onze tarieven voor een inzicht in de opvangmogelijkheden en kosten.