Naar content

BSO & VSO 

Onze voorschoolse- als ook naschoolse opvang is gevestigd in een ruime- en lichte ruimte binnen Basisschool de Weijerwereld. In de middag maken we naast de grote groepruimte, gebruik van een aangrenzend leerplein voor de oudste kinderen.   

In de opvang voor- en naschooltijd, kunnen we ieder kind een gezellige, fijne én veilige tijd geven.

Voorschoolse opvang
De basisscholen in Boxmeer starten om 8.30 uur. Onze vso kan starten vanaf 7.00 uur. We zorgen er voor dat de kind(eren) op tijd op school zijn.

In de opvang voor schooltijd, is onze 'keuken' geopend tot 8.00 uur. De kinderen kunnen dan aan de eettafel genieten van een gezonde boterham met beleg, een kop thee of glas melk. Net voordat de klok acht slaat, ruimen we samen het eetgerei op en doen de afwas.

Maximale groepsgrootte

De buitenschoolse opvang van De Dag Door telt 1 groep (met 2 subgroepen) die bestaat uit maximaal 35 kinderen. De leeftijd van de bezoekende kinderen is van 4 tot 12 jaar.

Buitenschoolse opvang
Iedere middag is er opvang na schooltijd. Ook halen we kinderen op bij andere basisscholen in Boxmeer. Dit doen we met de bakfiets(en).

Rond een thema worden er verschillende activiteiten aangeboden op de groepen. De volgende thema's zijn al aan bod gekomen: kunst- & vliegwerk, groeien en bloeien, de ruimte, de onderwaterwereld en de Olympische spelen. Er zullen nog veel andere thema's gaan volgen. 

Het weer moet bar zijn, willen we niet naar buiten gaan met de kinderen. Omdat er middenin een prachtig park, zoveel verschillende speelmogelijkheden zijn, is er altijd wat te doen. 

Regelmatig is er een extra aanbod om de wereld van het wat oudere kind te vergroten. We gaan bijvoorbeeld op bezoek bij de speeltuin naast het Elzendaalcollege en nemen de skateplank mee. Of we lopen het Maasgebied in om er te struinen. 

Ook is er op een door de weekse bso middag een graffiti workshop aangeboden, waar ieder kind zijn/ haar eigen grafitti kunstwerk kon maken. Dit werkstuk ging natuurlijk mee naar huis.

Ieder jaar weer komen er een leuk stel dieren op bezoek bij De Dag Door via de mobiele kinderboerderij. Er  zijn o.a. cavia's, konijnen, een mini-alpaca, een ezel en een koe. De dieren kunnen op die dag geknuffeld en verzorgd worden. 

Vaste prik is dat we ieder jaar naar 'Metameer' wandelen met de oudste BSO kinderen. Daar treffen we, onder deskundige begeleiding van de leerkracht o.a. een wurgslang, twee hagedissen, de waterschildpadden en nog meer beestenspul.   

Klik op de oranje knop voor een impressie van ons extra aanbod.

Wat betreft de groepen: op woensdag- en vrijdagmiddag hebben we soms een combinatiegroep van de dagopvang- en BSO groep. Deze combinatie wordt gemaakt op de locatie van de dagopvang, waar met de aangrenzende ruime buitenspeelplaats, ieder kind uit de voeten kan.

 

 

Neem een kijkje in ons pedagogisch plan voor informatie over de aanpak op de groepen.
Bekijk onze tarieven voor een inzicht in de opvangmogelijkheden en kosten.